Föreläsning

Projektet Hållbar Motorbransch vill påminna er om att det är möjligt att boka in Susanna Cederquist som föreläser och håller utbildning om dyslexi ute på företagen.

  Fotograf: Elisabeth Ohlson Wallin


Hur ska man förhålla sig till dyslexi? Finns det mer än svårigheter som kan förena oss dyslektiker? Kan det finnas fördelar med att vara dyslektiker?

Susanna hjälper skolor, företag och andra att se våra olika sätt att fungera. Hur når vi effektivitet, tillgänglighet och allas kompetenser?


Här är ett utdrag om vad utbildningen, med föreläsning och workshop innehåller:

I halvdagsutbildningen berättar hon om vad dyslexi kan innebära; varför man kan uppleva svårigheter, men också ”lättheter”. Hon förmedlar en mer ”helhetlig” bild av dyslexi, där även dyslexistyrkorna ryms. Vi är olika och det är meningen, vi behöver bara inse värdet av det. Hon presenterar en bild av dyslexi, baserad på litteratur och forskning, egna och andras tankar och erfarenheter.

Lär dig se hela bilden av dyslexi, inklusive dyslexistykorna! Vi är olika och det är meningen. Ta skillnaderna på allvar.

Hon kommer också prata om vad tillgänglig text innebär. Hur vi kan göra för att arbeta mer effektivt och lönsamt. I en workshop kommer man få prova på och även få konkreta tips på arbetssätt.


Susanna som arbetar under namnet En Bild av Dyslexi belönades i höstas med Dyslexipriset för hennes arbete på området.

Mer info finns på www.susannacederquist.com


För mer information eller bokning kontakta respektive projektledare.